Skip to content

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij zijn onderweg om een Herenboerderij te realiseren. Een eigen boerderij waarmee we grip willen krijgen op wat we eten. Samen met jou willen we dit avontuur aan en ervaring opdoen rondom ‘samen duurzaam voedsel produceren’.

Omdat we misschien nog niet op alle individuele vragen een exact antwoord kunnen geven, hebben we hiernaast veelgestelde vragen en de antwoorden op een rijtje gezet. De lijst wordt regelmatig van een update voorzien.

Veel antwoorden op vragen over een Herenboerderij en wat mensen drijft om Herenboer te worden, komen langs in onderstaand filmpje, gemaakt in de zomer van 2018.

Algemeen

  • Een Herenboerderij is een kleinschalig coöperatief gemengd boerenbedrijf. Een coöperatie van 200 huishoudens is eigenaar en samen hebben ze een boer in dienst die exclusief voor hen, het eten produceert dat ze willen. Zo weet men waar het voedsel vandaan komt en dat het duurzaam geproduceerd is. Denk daarbij aan groenten, fruit, aardappelen, uien en desgewenst aangevuld met vlees van runderen, varkens en kippen. Een Herenboerderij is 15 tot 20 hectare groot en voedt circa 500 mensen.

Locatie

Coöperatie

Productie